kaldata.comИзвестно е, че за подобряване работата на своите услуги Google записва и

...
kaldata.comИзвестно е, че за подобряване работата на своите услуги Google записва и
Коментари Харесай

Голяма промяна: Google ще даде възможност за автоматично изтриване на събраните потребителски данни

kaldata.com

Известно е, че за възстановяване работата на своите услуги Google записва и съхранява информацията за всички потребителски дейности в интернет. Гласовите поръчки, историята на браузъра, придвижването на потребителите – всичко това е единствено една дребна част от информацията, която се записва с сървърите на интернет колоса.

Тази седмица Гугъл показа дълго чакана алтернатива, която  дава опция за автоматизираното заличаване на всички събрани за съответен консуматор данни . Предлага се избор:  изтриването да става на всеки 3 или 18 месеца . След приключването на този период, всички данни, които Гугъл е натрупал за вас, ще бъдат изтрити без вашето присъединяване. Интересно е, че Гугъл самостоятелно предложи на потребителите този метод за ограничение на съхраняваните в сървърите на корпорацията потребителски данни.

Автоматичното заличаване ( Auto-Delete ) важи освен за историята на местоположенията, историята на браузъра и интензивността в приложенията, само че и за историята на търсенията и на преглежданите филми в YouTube. Опцията не важи за гласовите команди, подадени на Гугъл Assistant, както и на запитванията в YouTube, само че тези данни елементарно могат да бъдат изтрити ръчно.

Гугъл прибавя, че към този момент автоматизираното заличаване работи в тестов режим и не е налично за всички консуматори. След привършване на тестванията, безусловно всички ще получат новата алтернатива Auto-Delete. Важно е да знаем, че въпреки всичко някои размери информация ще останат в сървърите на Гугъл за повишение качеството на обслужването.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР